Szukaj:
gb

Piwa w Salonie BEER&MORE

Południca

 

Stoisko: F7

Browar: Baba Yaga Brewing

Pochodzenie: Polska

Styl: Hefeweizen

 

 

 

Kikimora

 

Stoisko: F7

Browar: Baba Yaga Brewing

Pochodzenie: Polska

 Styl: California Common

Wyrwidąb

 

Stoisko: F7

Browar: Baba Yaga Brewing

Pochodzenie: Polska

Styl: India Pale Ale

CURMI

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Wheat Ale

Zawartość alkoholu: 5,8 %

 

Piwo aromatyzowane górnej fermentacji z orkiszu i słodu jęczmiennego, wtórnie fermentowane w butelce.

AUDACE

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Belgian Strong Ale

Zawartość alkoholu: 8,4 %

 

Piwo górnej fermentacji, aromatyzowane, dwusłodowe, typu Belgian Strong Ale, wtórnie fermentowane w butelce.

OPPALE

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Belgian style hopped beer

Zawartość alkoholu: 5,5 %

 

Jasne, wysoko chmielone piwo, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

NEBRA

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Piwo bursztynowe

Zawartość alkoholu: 8 %

 

Piwo bursztynowe, dwusłodowe, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

ATRA

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Brown Beer

Zawartość alkoholu: 7,3 %

 

Piwo ciemne, barwy brązowej, dwusłodowe górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

ADMIRAL

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Szkockie czerwone

Zawartość alkoholu: 6,3 %

 

Piwo bursztynowe, dwusłodowe z rubinowymi refleksami, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

NECTAR

 

Stoisko: E75

Fattorie Del Duca Sp. z o.o.

 

Browar: Minibrowar 32 VIA DEI BIRRAI

Pochodzenie: Włochy

 

Nasycenie CO2: niskie

Kategoria: Miodowe (seria limitowana) – Tylko na zamówienie

Zawartość alkoholu: 8 %

 

Piwo ciemne, dwusłodowe na miodzie kasztanowym, górnej fermentacji, wtórnie fermentowane w butelce

The Waiter

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: Chocolate Milk Stout

Alkohol: 5,2% obj.

Ekstrakt: 16 Plato

IBU: 30

 

Czekoladowo-mleczny Stout, który przyjemność podaje na tacy. Już aromat zapowiada deserowy charakter piwa. Czekoladowa orgia w ustach pochodzi od ciemnych słodów i prażonych ziaren kakaowca. Laktoza podbija pełnię, a minimalna goryczka dopełnia paletę smaków.

The Teacher

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: Bohemian Pilsner

Alkohol: 4,8% obj.

Ekstrakt: 12 Plato

IBU: 40

 

Tradycyjny czeski Pils, czyli najpopularniejszy gatunek na świecie. Powodzenie gwarantuje mu umiejętne zbalansowanie słodowej, lekko karmelowej podbudowy z miłą, stonowaną goryczką. Wyznacznikiem jest także piękny bukiet aromatów o ziołowo-ziemistym profilu.

The Nurse

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: Hefe-Weizen

Alkohol: 4,9% obj.

Ekstrakt: 12 Plato

IBU: 15

 

Klasyczne jasne bawarskie piwo pszeniczne w stylu Hefe-Weizen. Wyróżnia się charakterystycznym połączeniem bananów i goździków w aromacie oraz posmakiem ciasta chlebowego. Umiarkowanie wytrawny charakter oraz subtelna goryczka dają zastrzyk orzeźwienia, nie tylko w czasie upału.

The Fighter

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: Imperial IPA

Alkohol: 8,9% obj.

Ekstrakt: 19 Plato

IBU: 120

 

Potężnie nachmielone Imperial IPA o jasnej barwie i wysokiej zawartości alkoholu. Amerykańskie odmiany chmielu uderzają aromatem żywicy i cytrusów. W smaku wyprowadzają goryczkowy cios, wzmocniony wytrawnym charakterem piwa. Słód pszeniczny zapewnia mu jednak odpowiednią pełnię i gładkość.

The Dancer

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: Witbier

Alkohol: 5,2% obj.

Ekstrakt: 13 Plato

IBU: 20

 

Podręcznikowe podejście do belgijskiego Witbiera. Cudownie zwiewne jasne piwo z wybijającym się na pierwszy plan aromatem skórek cytrusów i przypraw: kolendry i fenoli od pracy drożdży. Wytrawny charakter podkręca jego pijalność – wystarczy tylko kilka drobnych kroczków, by osuszyć całą butelkę.

The Butcher

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: Red IPA

Alkohol: 7% obj.

Ekstrakt: 16 Plato

IBU: 75

 

Krwiście czerwone IPA o przekornie wytrawnym charakterze w duchu West Coast. Ostra, krótka goryczka nie przesłania wplecionych do piwa słodowych detali, zaokrąglających jego smak. Cytrusowo-sosnowe aromaty są zasługą użycia gigantycznej ilości amerykańskiego chmielu na zimno.

The Alchemist

 

Stoisko: F4

Brokreacja Sp. z o.o.

 

Styl: American IPA

Alkohol: 6,4% obj.,

Ekstrakt 16 Plato,

IBU 85

 

Jasne American IPA, przygotowane na wzór reprezentantów stylu ze Wschodniego Wybrzeża USA. Wyraźnie wyczuwalną słodycz przynosi starannie opracowana słodowa podbudowa, skontrowana przez wysoką goryczkę. Dodane na zimno amerykańskie chmiele przynoszą cytrusowo-owocowe akcenty w aromacie.

Pszeniczniak - Nowa tradycja

 

Stoisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 5,2 %

Ekstrakt: 12,1 %

 

Pszeniczniak to naturalnie mętne piwo, w stylu Hefeweizen, którego receptura inspirowana jest kilkusetletnią tradycją warzenia piwa pszenicznego na Pomorzu. Niefiltrowane, obficie pieniące się piwo, dzięki specjalnym szczepom drożdży ma charakterystyczny, bogaty bukiet smaków.

Piwo pszeniczne to jeden z najstarszych stylów piwa w Europie, które dzięki Pszeniczniakowi odzyskuje swój polski charakter.

Johannes - Klasyka gatunku w doskonałym wydaniu

 

Soisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 5,2 %

Ekstrakt: 12,1 %

 

Johannes to jasne piwo w stylu lager o pełnym, esencjonalnym smaku, który zawdzięcza długiemu leżakowaniu i wysokiemu poziomowi ekstraktu.

Piwo Złote Lwy

 

Stoisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 5,6 %

Ekstrakt: 12,2 %

 

W procesie warzenia wykorzystujemy jedynie najwyższej jakości słód jęczmienny, selekcjonowany chmiel i wodę z własnych ujęć głębinowych. Chmielowo-słodowe nuty. Niezwykle pełny smak, wykształcony w procesie długiego leżakowania.

Koźlak - Duma piwowarów Browaru Amber

 

Stoisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 6,5 %

Ekstrakt: 15,1 %

 

Esencjonalne ciemne piwo, o słodowym charakterze, który równoważy delikatna, chmielowa goryczka.

Piwo Żywe

 

Stoisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 6,2 %

Ekstrakt: 14,5 %

 

Niepasteryzowany lager z wyjątkowo krótkim, 35 dniowym terminem przydatności do spożycia. To dzięki temu możesz delektować się wyjątkowym smakiem świeżego piwa. Żywa legenda. Prosto z Browaru.

APA - piwo w stylu American Pale Ale

 

Stoisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 5,2 %

Ekstrakt: 12,1 %

IBU: 35-40

 

Charakterystyczny, wyraźnie chmielowy aromat to zasługa specjalnie dobranych, chmieli amerykańskich, typowych dla tego gatunku. Nasi piwowarzy oparli tę wyjątkową kombinację na solidnej słodowej podstawie.

Piwo chmielone na zimno.

Grand Imperial Porter

 

Stoisko: F5

Browar Amber

 

Alkohol: 8,0 %

Ekstrakt: 18,1 %

 

Wyróżnia się głęboką czarną barwą, niezwykle gęstą, kremową pianą o doskonałej strukturze. Delikatnie wytrawny, wyborny, wymagający długiego, cierpliwego leżakowania

Grimbergen Blonde

 

Stoisko: F2

Grimbergen

 

Alk 6,7% objętości

Ekstrakt 14,5% Wagi

 

Piwo o wielowymarowym charakterze, idealne bilansuje goryczkę ze słodyczą. Jest delikatne w smaku, mimo wyższej zawartości ekstraktu. Wyczuwalny zapach lukrecji, miodu oraz orientalnych przypraw potwierdzają jego oryginalność.

Grimbergen Blanche

 

Stoisko: F2

Grimbergen

 

Alkohol: 6% objętości

Ekstrakt: 13,2% Wagi

 

Klasyczne, jasne piwo pszeniczne. Naturalnie mętne, o jasnozłotej barwie. Zdecydowanie orzeźwiające, z subtelną goryczką. Piwo ma wyczuwalny zapach cytrusów, a także wanilii, kolendry i bergamotki.

Grimbergen Double

 

Stoisko: F2

Grimbergen

 

Alkohol 6,5% objętości

Ekstrakt 14,7% Wagi

 

Sekretem tego piwa jest bogastwo mieszanki róźnych gatunków słodów oraz proces podwójnej fermentacji. Dzięki temu piwo ma głęboki, mahoniowy kolor oraz mocny smak. Serwowane.